Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională, scosă din joc de Camera Deputaţilor. Hotărârile Parlamentului, imposibil de contestat la CCR

Curtea Constituţională, scosă din joc de Camera Deputaţilor. Hotărârile Parlamentului, imposibil de contestat la CCR

Curtea Constituţională, scosă din joc de Camera Deputaţilor. Hotărârile Parlamentului, imposibil de contestat la CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iun 2012   •   10:47

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care modifică legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, eliminând astfel posibilitatea contestării la CCR a hotărârilor adoptate de Parlament, iniţiativa legislativă întrunind 168 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 16 abţineri.
informează Mediafax.

Proiectul de lege urmează să fie înaintat Senatului, în calitate de cameră decizională. Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt deputatul PNL Cornel Pieptea şi senatorul PSD Georgică Severin.
   
Modificarea aprobată în Comisia juridică reprezintă revenirea la forma de dinainte de 2010 a alineatului 1 al articolului 27 din legea Curţii Constituţionale.
   
În expunerea de motive a propunerii legislative, Severin şi Pieptea precizează că prin Legea 177/2010 în sarcina Curţii Constituţionale a fost stabilit şi pronunţarea asupra constituţionalităţii hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat înaintea votului că democrat-liberalii nu votează propunerea legislativă, menţionând că deputaţii PDL îşi vor scoate cartelele din aparatele de vot electronic.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close