Dan Adamescu, biografia neromanţată

de D.G.    |    24 Ian 2017   •   01:52
Dan Adamescu, biografia neromanţată foto: Agerpres

Prezentat doar ca mogul de presă, as al asigurărilor şi campion al comerţului, Dan Grigore Adamescu magnatul apropiat politic de Traian Băsescu are o biografie reală mai puţin cunoscută, începuturile fiind învăluite în ceaţă.

Citeşte şi: A murit Dan Adamescu

Informaţiile despre ocupaţia avută de D.G.A. înainte de Revoluţie sunt ţinute într-o zonă a discreţiei, miliardarul nefăcând referiri despre această perioadă din viaţa sa. Foşti colegi de liceu ai lui Adamescu au spus că a lucrat ca responsabil la Consignaţia - Alimentare, magazin prin care se distribuiau produse de lux, greu de procurat pe vremea lui Ceauşescu - ţigări din import, măsline, cafea, whiskey.
Interesant este că responsabilităţi în aceeaşi branşă au fost îndeplinite şi de Gioni Popescu, devenit ulterior general SRI, adjunct al lui Virgil Măgureanu.

Citeşte şi: Ce spunea Băsescu despre dosarul lui Dan Adamescu

La începutul anilor '80, tânărul Adamescu rămâne în Germania Federală, unde plecase pentru tratament medical. Avea un dosar medical "beton" pentru plantarea pe termen lung în RFG unde, după însănătoşire, a început o afacere cu produse electrocasnice. Cu fiul proaspăt rezident în Occident, tatăl lui Adamescu, care era procuror militar, îşi pierde funcţia, fiind trecut în rezervă.

Continuarea, pe Jurnalul.ro

Parteneri
x close