Antena 3 CNN Actualitate Dan Adamescu, miliardarul lui Băsescu, a fost reţinut de DNA

Dan Adamescu, miliardarul lui Băsescu, a fost reţinut de DNA

Dan Adamescu, miliardarul lui Băsescu, a fost reţinut de DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Iun 2014   •   14:19
UPDATE 14.15- Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut de DNA.

El a fost adus, joi, cu o dubă la DNA, fiind escortat de trupele speciale, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere.

Ştirea iniţială:

Milionarul Dan Adamescu, unul dintre apropiaţii lui Traian Băsescu, a fost săltat de mascaţi şi adus cu duba la DNA.

Dan Adamescu este urmărit penal pentru că le-ar fi dat judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, prin intermediari, mită de 15.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistraţii să dea soluţii favorabile în dosarele privind insolvenţa unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.

Judecătorii Elena Rovenţa, Ion Stanciu, Mircea Moldovan şi Ciprian Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă, au fost suspendaţi din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie. Aceştia au atacat decizia la instanţa supremă, care le-a respins contestaţiile.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

×
Subiecte în articol: dan adamescu DNA urmarire penala
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close