Antena 3 CNN Actualitate Dan Adamescu, urmărit pentru că ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Stanciu şi Rovenţa

Dan Adamescu, urmărit pentru că ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Stanciu şi Rovenţa

Dan Adamescu, urmărit pentru că ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Stanciu şi Rovenţa
de S.T.    |    22 Mai 2014   •   10:34
UPDATE: Dan Adamescu este urmărit penal pentru că le-ar fi dat judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, prin intermediari, mită de 15.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistraţii să dea soluţii favorabile în dosarele privind insolvenţa unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.

Ştirea iniţială:

Omul de afaceri Dan Adamescu este aşteptat la DNA, fiind citat de procurorii anticorupţie după ce miercuri au fost făcute percheziţii la locuinţa sa.

De asemenea, au avut loc percheziţii şi la sediile companiei Astra Asigurări.

Dan Adamescu este acuzat că ar fi dat alimente, haine şi bani judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare.


Dan Adamescu deţine compania Astra Asigurări şi Unirea Shopping Center.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Citeşte şi
:

Cine sunt cei patru judecători urmăriţi penal că ar fi cerut mită şi care sunt averile lor







×
Subiecte în articol: dan adamescu dare de mita DNA
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close