Antena 3 CNN Actualitate Dosarul electronic de sănătate a devenit funcțional. Cine are acces la cele mai intime informații despre bolile noastre

Dosarul electronic de sănătate a devenit funcțional. Cine are acces la cele mai intime informații despre bolile noastre

Dosarul electronic de sănătate a devenit funcțional, după ce, timp de 3 ani si jumătate, a fost blocat din cauza venerabilităților din sistemul informatic.

Dosarul electronic de sănătate a devenit funcțional. Cine are acces la cele mai intime informații despre bolile noastre
Sursa foto: ehr.des-cnas.ro
de Laura Dinu    |    03 Ian 2022   •   12:17

Dosarul electronic de sănătate al pacientului, ultima verigă a informatizării sistemului sanitar, a devenit recent funcțional, după trei ani și jumătate de când a fost blocat din cauza venerabilităților avute în forma în care a fost proiectat.

Vă amintim că DES conține într-o formă standardizată toate informațiile relevante despre starea de sănătate a pacientului: de la alergii și intoleranțe, proteze și alte dispozitive medicale interne, transplanturi, istoricul de boli/diagnostice, boli transmisibile, intervenții şi proceduri suferite de-a lungul timpului, rezultatele analizelor făcute de pacient de-a lungul timpului, imunizări, dacă are boli ereditare în familie, care au fost cauzele decesului membrilor familiei sale, care sunt bolile de care suferă membrii familiei sale.

În noua versiune a dosarului electronic, pacienții pot cere ștergerea/anonimizarea datelor medicale cuprinse în propriul dosar, scrie economica.net.

Pacientul se poate conecta la portalul DES de la orice dispozitiv cu conexiune la internet, accesând adresa des-cnas.ro, și urmând instrucțiunile pentru pacienți afișate pe pagină.

Concret, introduceți CNP-ul pe acest portal la „autentificare cu cod asigurat sau CNP”. În pagina nou-deschisă, veţi introduce codul de trei caractere de pe poziția cerută de portal din matricea de securitate, precum și parola aleasă la momentul înregistrării contului.

La prima autentificare în portal a unui pacient, acesta va fi îndrumat să își definească o parolă.

×
Subiecte în articol: dosar electronic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close