Antena 3 CNN Actualitate De la 1 octombrie, fără plafon la eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite

De la 1 octombrie, fără plafon la eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite

De la 1 octombrie, fără plafon la eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite
29 Sep 2008   •   18:13

Bolnavii din toată ţara îşi vor putea lua medicamentele în orice zi şi fără limită de bani. Plafoanele pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite în farmacii vor fi eliminate de la 1 octombrie. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu la finalul şedinţei liderilor PNL.
Cu toate acestea, farmaciştii cred că modificarea ar putea duce la confuzii în primele zile, chiar dacă decizia vine în sprijinul pacienţilor. Potrivit acestora, problemele care ar putea să apară sunt de natură organizatorică., legate mai ales de contractele pe care farmaciile le-au semnat cu casele de asigurări judeţene, care impuneau un plafon. Guvernul va adopta miercuri o hotărâre de guvern prin care vor fi eliminate plafoanele din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că în acest an s-a reuşit controlarea sistemul de eliberare a medicamentelor din România.
Farmaciştii au însă rezerve în privinţa acestei măsuri şi aşteaptă să vadă cum va fi ea aplicată. Eugen Nicolăescu a anunţat de la jumătatea lunii iunie că s-au făcut pregătiri pentru eliminarea plafoanelor de la medicamente. Fondurile pentru reţetele compensate şi gratuite au fost un subiect frecvent de tensiuni între minister şi farmacii.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close