Antena 3 CNN Actualitate De luni, elevii vor începe o "săptămână altfel". În ce constă programul lor

De luni, elevii vor începe o "săptămână altfel". În ce constă programul lor

De luni, elevii vor începe o "săptămână altfel". În ce constă programul lor
Sursa foto: Foto: aventuraparc.ro
de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   22:20

Orele de română, matematică şi istorie vor fi înlocuite, pentru o săptămână, cu vizite la muzee, teatru şi chiar excursii. Programul elevilor se numeşte "Şcoala altfel" şi este iniţiativa Ministerului Educaţiei, pe banii părinţilor.

Teatrul, muzeele şi excursiile vor ţine locul orelor clasice, în perioada 2-6 aprilie, iar programul este dedicat tuturor elevilor, de la clasa întâi pâna la clasa a douăsprezecea.

La Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale", "săptămâna altfel"  va purta amprenta lui Nenea Iancu.

"Curtea colegiului va fi împărţită în două, astfel încât să fie recreată atmosfera de la Union, cu feţe de mese cadrilate cu o scenă pe care urcă elevii şi joacă nişte comedii. În partea cealaltă, fiecare elev va avea câte o masă unde va vinde tot felul de obiecte coborâte din podul bunicii", a spus Andreea Bodea, directorul Colegiului Naţional "I. L. Caragiale".

La Şcoala Centrală, elevii au program în funcţie de vârstă. Elevii de liceu lucrează la un blog în limba franceză, elevii de gimnaziu merg la radio, iar cei din ciclul primar se duc la radio şi la televiziune, să vadă platourile, cum se realizează o emisiune.

Profesorii de aici spun că, pentru cei care pleacă în tabără, preţul este în jur de 600-700 de lei.

"Şcoala altfel" este un proiect iniţiat de Ministerului Educaţiei, iar în timpul săptămânii respective, elevii nu primesc note, însă prezenţa este obligatorie.




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close