Antena 3 CNN Actualitate Declarații scandaloase la adresa românilor, după alegeri. Radu Tudor: ''Genul acesta de afirmații duc România într-o zonă nefrecventabilă''

Declarații scandaloase la adresa românilor, după alegeri. Radu Tudor: ''Genul acesta de afirmații duc România într-o zonă nefrecventabilă''

Declarații scandaloase la adresa românilor, după alegeri. Radu Tudor: ''Genul acesta de afirmații duc România într-o zonă nefrecventabilă''
07 Iun 2016   •   20:30

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a declarat marti ca realegerea in functii a unor primari care au probleme cu justitia nu este un lucru normal.

“Mie nu mi se pare o normalitate sa fie votati astfel de oameni, chiar daca opereaza prezumtia de nevinovatie in ceea ce ii priveste, pana la momentul pronuntarii unei hotarari de condamnare. (…) Stiti foarte bine care a fost punctul meu de vedere”, a spus Livia Stanciu marti, la iesirea din sediul CSM, potrivit Agerpres.

Subiectul a fost comentat în cadrul ediției de marți a emisiunii La ordinea zilei, de Dana Grecu și invitații săi.

''Mie mi se pare că orice persoană care trage de urechi un alegător spunându-i că nu e bine cum a votat el e în afara democrației. Cred că genul acesta de afirmații duc România într-o zonă, din punct de vedere politic, nefrecventabilă.'', a spus Radu Tudor.

La rândul său, președintele FACIAS, Daniel Bejan, a afirmat că cere demisia președintelui ÎCCJ, Livia Stanciu.

''E o declarație după care se impune o demisie. De ceva vreme observ o certă debalansare a puterilor în stat. Avem pe de o parte executivele care s-au succedat și care și-au arogat monopolul legiferării în materie penală în România. Avem acum de-a face cu puterea asta judecătorească ce a devenit o chestie monstruoasă în România - lucru din nou în neregulă.Există magistrații-vedetă, magistrați arondați politicii. Eu vreau să-i explic doamnei Stanciu ce s-a întâmplat: duminică a fost un exercițiu de refacere a democrației'', a spus Daniel Bejan.

 

Și vicepresedintele Parlamentului European Ioan Mircea Pascu a reactionat după declarațiile șefei ÎCCJ.

''Dna. Livia Stanciu trage de urechi romanii pentru ca nu au ascultat sfaturile dlui Presedinte de a fi atenți pe cine aleg!? Nu era mai simplu ca romanii sa primeasca o lista a “indezirabililor”, ca sa nu cumva sa ii voteze? Eventual sa si semneze de primire, ceea ce, in caz ca nu o respecta, putea atrage dupa sine răspunderea penală a votantului'', a spus Pascu.

 

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close