Antena 3 CNN Actualitate Descoperirea incredibilă făcută de un sătean care își săpa grădina. A sunat de urgență la 112! FOTO

Descoperirea incredibilă făcută de un sătean care își săpa grădina. A sunat de urgență la 112! FOTO

Descoperirea incredibilă făcută de un sătean care își săpa grădina. A sunat de urgență la 112!  FOTO
Sursa foto: Foto: facebook.com/Isu-Smurd-Salaj
17 Apr 2016   •   20:26

Peste 1.000 de cartuşe din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite în grădina unui localnic din Sălăţig, acesta descoperind muniţia în timp ce făcea unele lucrări agricole.

"Sâmbătă seara, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină pentru a asana mai multe elemente de muniţie neexplodate în localitatea Sălăţig. Pirotehniştii ajunşi la faţa locului au identificat muniţiile ca fiind cartuşe de infanterie de calibrul 7,92 mm rămase neexplodate din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, acestea fiind descoperite de către proprietarul unei gospodării în timp ce executa o serie de lucrări agricole în grădină", se arată într-o postare pe contul de Facebook al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Potrivit sursei citate, numărul mare de cartuşe găsite a făcut ca operaţiunea să continue şi duminică, în total fiind scoase din pământ peste 1.000 de gloanţe.

"Odată cu lăsarea întunericului, operaţiunile de asanare au fost oprite, acestea fiind reluate duminică dimineaţa, în total fiind ridicate peste 1.000 de cartuşe", arată ISU.

Pompierii recomandă pe această cale cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul unic de urgenţă 112, fără a le atinge, a le mişca sau a schimba poziţia acestora.

 

 

×
Subiecte în articol: al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close