Antena 3 CNN Actualitate Detonare controlată la Galaţi, pentru a neutraliza peste 50 de bombe

Detonare controlată la Galaţi, pentru a neutraliza peste 50 de bombe

Detonare controlată la Galaţi, pentru a neutraliza peste 50 de bombe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    12 Apr 2014   •   10:39
La Galaţi, proiectilele neexplodate apar ca ciupercile după ploaie. Nu e localnic care să nu se poată lăuda că a gasit în gospodărie măcar o grenadă din primul sau al doilea război mondial. Cum în ultimele luni au adunat aproape 50 de  bombe, autorităţile gălăţene au decis că e timpul să le detoneze. 
 
Dis de dimineaţă, convoiul cu încărcătura periculoasă a plecat din Galaţi. Geniştii de la Poligonul Brăniştea au dus grenadele şi bombele neexplodate în afara oraşului, ca să le poată detona în siguranţă. 
 
Odată ajunşi în câmp deschis, pe poligonul de la Brăniştea, geniştii au făcut toate pregătirile necesare, astfel încât nimeni să nu fie rănit. Pentru orice eventualitate, un echipaj SMURD a asistat la detonări. 
 
Pentru a neutraliza cantitatea mare de muniţie, militarii au folosit peste 20 de kilograme de trotil, în două detonări succesive.
 
Grenadele, bombele şi proiectilele neexplodate provin din cele două războaie mondiale şi au fost găsite în ultima perioadă de localnicii din judeţul Galaţi, când oamenii au început lucrările agricole de primăvară. 
 

×
Subiecte în articol: Galați bombe kilograme primavara

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close