Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri uimitoare despre salariile Radiodifuziunii.. instituţia unde criza nu se simte

Dezvăluiri uimitoare despre salariile Radiodifuziunii.. instituţia unde criza nu se simte

Dezvăluiri uimitoare despre salariile Radiodifuziunii.. instituţia unde criza nu se simte
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iul 2012   •   08:03

Salariile de la Societatea Română de Radiodifuziune au crescut constant în ultimii patru ani. La fel s-a întâmplat şi cu sporurile. Un audit al Curţii de Conturi a descoperit că, în ciuda faptului că numărul angajaţilor şi al colaboratorilor externi a scăzut în ultimii ani, cheltuielile au crescut considerabil.

Angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune au primit, în ultimii patru ani, nu mai puţin de 11 sporuri permanente şi 14 adaosuri la salariile de bază. Printre sporuri se numără cele de week-end, de ore suplimentare, de vechime sau de condiţii grele de muncă. Informaţiile apar într-un raport al auditului Curţii de Conturi.

Sporurile şi adaosurile angajaţilor SRR au crescut în fiecare an. Dacă în 2008 aceste drepturi salariale, prevăzute în contractul colectiv de muncă, însemnau aproape 83% din valoarea salariului de bază, în 2011 acest procent a ajuns la 91%.

"Cheltuielile cu adaosurile au crescut la 30.240.000 lei în 2011, faţă de 24.940.000 de lei în 2008, în principal pe seama creşterii cheltuielilor cu primele de vacanţă, a celor cu sporul de week-end şi a celor cu orele suplimentare."

Şi salariul mediu brut al angajaţilor SRR a crescut de la 2.400 de lei, la 2.600 de lei între anii 2008-2011. Asta în condiţiile în care salariul mediu brut pe ţară a fost de 1.700 de lei în 2008 şi 2.000 de lei în 2011.

Auditul Curţii de Conturi a descoperit şi că sumele cheltuite de Societatea de Radiodifuziune cu angajaţii şi colaboratorii externi au crescut, deşi numărul acestora a scăzut în ultimii patru ani. În plus, diurna acordată corespondenţilor a fost stabilită peste plafonul prevăzut de lege, fără să existe citerii de majorare a acesteia.

Raportul Curţii de Conturi menţionează că SRR a obţinut profit în fiecare an, în condiţiile în care 90% din venituri sunt din taxa pentru radio.

×
Subiecte în articol: sporuri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close