Antena 3 CNN Actualitate Digitalizarea, o prioritate pe agenda administraţiilor locale. Conferinţă internaţională desfăşurată la Braşov

Digitalizarea, o prioritate pe agenda administraţiilor locale. Conferinţă internaţională desfăşurată la Braşov

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat cea de-a paisprezecea ediție a Conferinței internaționale, inovație și calitate în sectorul public.

Digitalizarea, o prioritate pe agenda administraţiilor locale. Conferinţă internaţională desfăşurată la Braşov
Sursa foto: getty images | ArtistGNDphotography
de Ştefan Petrică    |    20 Dec 2022   •   12:40

Evenimentul s-a desfășurat la Brașov, iar în cadrul conferinței au fost abordate mai multe teme importante, precum digitalizarea sau competivitatea între instituțiile publice din România.

Digitalizarea reprezintă în continuare o prioritate pe agenda administrațiilor locale.

"Adunăm laolaltă instituții centrale, cât și instituții din administrația publică locală să vedem exemple de bună practică, să vedem proiecte noi, să împărtășim ceea ce Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) face bine pentru administrația publică și pentru cetățeni. Bineînțeles, nu stăm bine cu partea de tineri, pentru că avem un deficit și probabil în următorii ani va fi o mare problemă. Noi, prin tot ceea ce facem la nivelul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, încercăm să atragem tineri în administrația publică", a declarat Vasile Felix Cozma, preşedintele ANFP.

Digitalizarea, pe lângă ușurarea vieții cetățenilor, trebuie să aducă și transparență și eficiență.

"Feedback-ul din partea cetățenilor este interesant pentru că cer din ce în ce mai multă calitate și din ce în ce mai multă celeritate, viteză, eficacitate, livrarea serviciilor publice și cred că modalitatea în care cele 2 cereri se vor întâlni va defini modul în care România se va dezvolta în următorii ani", a mai declarat preşedintele ANFP.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close