Antena 3 CNN Actualitate Discuţii fără rezultat între Eugen Nicolăescu şi distribuitorii de medicamente

Discuţii fără rezultat între Eugen Nicolăescu şi distribuitorii de medicamente

Discuţii fără rezultat între Eugen Nicolăescu şi distribuitorii de medicamente
11 Oct 2008   •   17:18

Discuţiile de sâmbătă dintre ministrul Sănătăţii şi distribuitorii de medicamente n-au dus la nici un rezultat concret. Distribuitorii ameninţă că nu vor mai livra medicamente către farmacii şi spitale şi vorbesc despre o criză de amploare în sistem. Criză pe care ministrul Eugen Nicolăescu nu vrea să o recunoască. Cele două părţi se vor întâlni din nou miercuri, când vor purta o nouă rundă de negocieri. (BETA)
În urma discuţiilor purtate sâmbătă, producătorii, importatorii şi distribuitorii de medicamente nu au obţinut de la ministrul Eugen Nicolăescu decât promisiunea că 200 dintre medicamentele incluse în programele naţionale de sănătate vor avea un preţ recalculat la cursul de 3,6 lei pentru un euro, cursul de intrare în vamă. Restul de 4.500 de medicamente rămân la acelaşi preţ, vechi de acum 18 luni, fapt care îi nemulţumeşte pe distribuitorii de medicamente. Ei spun că nu vor mai livra nici un medicament în farmacii cel puţin până miercuri, când va mai avea loc o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că sistarea livrărilor de medicamente de către distribuitori este ilegală: ?I-am atenţionat că încalcă legea, şi dacă vor continua să încalce legea, vor trebui să suporte consecinţele legii?. De asemenea, Nicolăescu a anunţat că modalitatea de calculare a preţurilor la medicamente va fi schimbată astfel încât bugetul să nu fie afectat.
Întâlnirea dintre ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii distribuitorilor de medicamente vine la o zi după ce Consiliul Concurenţei a atras atenţia asupra soluţionării cât mai rapide a problemelor din acest domeniu.

Antena 3

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close