Antena 3 CNN Actualitate Copilul de doi ani dispărut în Cluj a fost găsit

Copilul de doi ani dispărut în Cluj a fost găsit

Copilul de doi ani dispărut în Cluj a fost găsit
28 Apr 2018   •   11:22

UPDATE: Copilul de doi ani şi opt luni dispărut vineri seara din Cluj a fost găsit sâmbătă dimineaţă, viu şi în stare bună, în curtea unei case părăsite din sat, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

 

Copilul de 2 ani şi 8 luni dispărut vineri seara de acasă este căutat de sute de persoane, forţe de ordine şi localnici, după ce în cursul nopţii a fost căutat şi de un elicopter militar.

Potrivit IPJ Cluj, copilul, Alexandru Ovidiu Rotar, din localitatea clujeană Şuţu, a scăpat pentru câteva momente de sub supravegherea părintelui, a ieşit din curtea casei părinteşti şi nu a mai revenit.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că minorul este căutat în continuare, inclusiv cu câini.

"Astă noapte, căutările s-au încheiat în jurul orei 3,30. Căutările au fost inclusiv cu elicopterul Bazei aeriene 71 Câmpia Turzii, circa o oră şi jumătate, cu camere de termoviziune şi infraroşu. Copilul a fost căutat de 91 de lucrători din MAI şi de circa 100 de localnici. La ora 8,00 dimineaţa am reluat căutările, iniţial cu câinii de urmă, ca să nu contaminăm zona, şi apoi forţele de ordine au intrat să perieze întreg perimetrul satului, în încercarea de a-l găsi", a spus Traian Morar.

Căutările sunt coordonate de prefectul Ioan Aurel Cherecheş.

"De la nefericitul accident aviatic din Apuseni, din ianuarie 2014, n-am mai avut o astfel de desfăşurare de forţe", a mai spus Traian Morar.

Un elicopter IAR 330 Puma SOCAT, din Baza 71 Aeriană 'General Emanoil Ionescu', a executat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, două zboruri de căutare-salvare în zona adiacentă satului Şuţu, comuna Ciurila, judeţul Cluj, în cadrul operaţiunilor de căutare declanşate de dispariţia unui copil, în cursul serii de vineri, informează MApN.

Potrivit unui comunicat al IGPR, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 27 aprilie, în jurul orei 19,35, minorul de 2 ani şi opt luni a ieşit din curtea casei părinteşti, jucându-se, şi nu a mai fost găsit de tatăl său.

Conform MApN, aeronava care a intervenit pentru căutarea copilului, aflată în Serviciul de Luptă Permanent pentru operaţiuni de căutare-salvare, a executat două zboruri, între orele 23,52-01,49, respectiv 03,03-04,07, după care a revenit în bază, zborurile fiind solicitate de prefectul judeţului Cluj.

IGPR anunţă că, la data dispariţiei, minorul era îmbrăcat cu o bluză albastră cu gri, cu mânecă lungă, pantaloni de trening, care au pe piciorul drept un desen cu Scooby Doo, cu culorile roşu cu galben, încălţat cu pantofi sport de culoare gri, răspunde la numele 'Alex', este tăcut şi comunică doar cu persoane cunoscute.

Semnalmente copilului sunt: înălţime 0,95 cm, 14,5 kg, ochi căprui, păr şaten închis, tuns scurt, cu breton, faţa rotundă, urechi depărtate, bărbie bilobală, obrajii roşii proeminenţi, fără semne particulare.

×
Subiecte în articol: copil autoritatile elicopter parintii
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close