Antena 3 CNN Actualitate Divorţurile vor fi mai ieftine şi mai scurte, printr-o vizită la notar

Divorţurile vor fi mai ieftine şi mai scurte, printr-o vizită la notar

Divorţurile vor fi mai ieftine şi mai scurte, printr-o vizită la notar
Sursa foto: Foto: Videonews
29 Oct 2010   •   20:51

Mica reformă din justiţie a reformat în totalitate divorţul. În curând dacă ambii soţi vor să se despartă, divorţurile vor fi şi ieftine şi scurte. De fapt, vor fi total diferite. Va fi suficientă o vizită la notar, nu la judecător.

Cei care au divorţat ştiu chinul splimentar prin care trebuie să treacă. Vizite interminabile la instanţă şi bani mulţi cheltuiţi pe avocaţi, ruşinea spălării rufelor în public, statul pe holurile tribunalelor sunt amintiri greu de uitat. Marin a decis să divorţeze după 14 ani, iar soţia a fost de acord. Mai trebuie însă să-şi împartă bunurile, iar asta durează.

Legea vine acum şi simplifică procedura. Din ianuarie, se merge la notar şi dacă ambii parteneri sunt de acord cu divorţul, se eliberează pe loc un certificat. Beneficiază de discreţie, timpul este mult mai scurt, şi costurile vor fi mult mai reduse faţă de ce sunt acum în instanţă.

Uniunea Notarilor vorbeşte de costuri care încep de la 100 de lei, în funcţie de complexitatea divorţului. Nu toată lumea se bucură de noua posibilitate. Specialiştii se aşteaptă oricum ca numărul divorţurilor să crească semnificativ în următoarea perioadă, având în vedere criza economică.

Divorţurile vor putea fi încheiate la notar


×
Subiecte în articol: divort notar judecatorie
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close