x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

DNA, măsură fără precedent: Trei clădiri-simbol ale Capitalei au fost puse sub sechestru

de A.M.P   •   27 Mar 2016   •   09:31

Măsură fără precedent a procurorilor DNA: au pus sechestru pe trei clădiri-simbol ale Capitalei. Proprietarul, nimeni altul decât celebrul om de afaceri Dan Adamescu.

DNA i-a pus un sechestru record pe avere şi cere arestarea fiului său. Alexander Adamescu este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, într-o anchetă disjunsă din dosarul Astra. Prejudiciul depăşeşte 857 de milioane de lei.

Magazinul Unirea şi Hotelul Intercontinental din Bucureşti au fost puse sub sechestru de procurorii anticorupţie. La aceste două clădiri simbol ale Capitalei, afaceristul Adamescu deţine acţiuni care pot fi valorificate.

Dan Adamescu este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat de anchetatori în dosarul falimentului Astra Asigurări se ridică la aproape 900 de milioane de lei.

Dan Adamescu este cercetat sub control judiciar în dosarul falimentului de la Astra Asigurări, unde procurorii DNA au stabilit o cauţiune uriaşă - 40 de milioane de lei. În 17 martie, anchetatorii au acceptat ca Adamescu să depună garanţii două clădiri şi un teren în centrul capitalei dar şi echipament tipografic pentru a acoperi suma.

În aceeaşi zi în care s-a stabilit sechestrul record, procurorii DNA au cerut şi arestarea fiului lui Dan Adamescu, pentru dare de mită. Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, ar fi dat şpagă pentru doi judecători de la Tribunalul Bucureşti. În schimb, magistraţii trebuiau să dea soluţii favorabile, în dosarele privind procedura de insolvenţă pentru mai multe firme ale familiei Adamescu. Fiul omului de afaceri este de negăsit, iar procurorii spun că s-a sustras anchetei.

Dan Adamescu, supranumit şi miliardarul lui Traian Băsescu, era considerat în urmă cu câţiva ani al doilea cel mai bogat român, cu o avere de peste 950 de milioane de euro. Învârtea afaceri în domeniul asigurărilor, al construcţiilor şi al energiei, deţinea unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bucureşti, avea hoteluri, clădiri de birouri, era patron de ziar şi de revistă, dar şi al unui club de fotbal.

Presa a scris ani de zile despre suveica prin care firmele de media patronate de familia Adamescu au fost cadorisite cu bani publici, sub forma unor contracte de publicitate sau de prestări servicii tipografice cât au fost adevărate maşinării de propagandă mediatică pentru Traian Băsescu.

sati