Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru antisemitism la comemorarea Holocaustului. Durerea unui supraviețuitor, batjocorită: ”Am cunoscut toate ororile posibile”

Dosar penal pentru antisemitism la comemorarea Holocaustului. Durerea unui supraviețuitor, batjocorită: ”Am cunoscut toate ororile posibile”

De ziua internaţională de comemorare a Holocaustului, doi bărbați au sfidat suferința unui supraviețuitor al lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau și au depus o coroană cu un mesaj antisemit în timp ce acesta spunea că ”nu poate accepta negarea, minimalizarea sau ignorarea” Holocaustului.

Dosar penal pentru antisemitism la comemorarea Holocaustului. Durerea unui supraviețuitor, batjocorită: ”Am cunoscut toate ororile posibile”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    28 Ian 2022   •   09:04

La eliberarea evreilor din lagărul morţii, pe 27 ianuarie 1945, Octavian Fulop avea 15 ani şi scăpa în viaţă din cel mai real coşmar al său. „Acolo am cunoscut toate ororile posibile. Victimele de la Auschwitz nu au mormânt, n-au cimitir, dar acest lagăr este cel mai mare mormânt al omenirii.”, a spus bărbatul.

Unul dintre cei 25 de supravieţuitori ai lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau de pe teritoriul României a strigat îndurerat la Memorialul Holocaustului: "Nu pot accepta negarea, minimalizarea sau ignorarea evenimentelor din timpul Holocaustului".

În același timp, doi bărbați au sfidat suferința lui Octavian și a evreilor din toată lumea și au depus o coroană cu un mesaj antisemit chiar în timpul discursurilor susținute de cei prezenți la evenimentul organizat de ambasada Israelului la Memorialul Holocaustului din București. Pentru că jandarmii n-au intervenit, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România a sesizat Ministerul de Interne.

La scurt timp după sesizare, poliţiştii din Capitală au deschis un dosar penal in rem pentru antisemitism. Cel mai probabil, cei doi bărbați instigatori vor da explicații în fața polițiștilor.

 

 

×
Subiecte în articol: Holocaust dosar penal Auschwitz
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close