Antena 3 CNN Actualitate Dosar răsunător al DNA, făcut praf de justiție. Un primar cunoscut, 851 de zile de închisoare, deși era nevinovat

Dosar răsunător al DNA, făcut praf de justiție. Un primar cunoscut, 851 de zile de închisoare, deși era nevinovat

Dosar răsunător al DNA, făcut praf de justiție. Un primar cunoscut, 851 de zile de închisoare, deși era nevinovat
30 Oct 2018   •   21:24

Decizie-bombă a ÎCCJ.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost achitat definitiv pentru luare de mită.

Achitarea vine în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil. Achitat la fond și apel, Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

"Tot timpul am considerat că sunt nevinovat, altfel nu aș fi făcut demersul la CEDO. După aceea am avut emoții când s-a aprobat revizuirea, după aceea judecarea pe fond. Am avut noroc de un complet care a cunoscut dosarul din fir în păr, fiecare virgulă din dosar o cunoștea. MI-am dat seama după întrebările pe care le punea, atât mie, cât și martorilor.

Deci, e o bucurie enormă. Chiar dacă vine după 12 ani, chiar dacă am făcut închisoare la zi, chiar dacă am suferit extraordinar de mult. Este o întegire a reabilitării mele", a declarat Mircia Gutău.

Mihai Gâdea a mărturisit, marți seară, la "Sinteza Zilei", că este impresionat de povestea primarului Mircia Gutău.

"Sunt impresionat în această seară de această poveste, după cum se vede. Nu pot să spun exact ceea ce simt pentru că ar fi mult mai dur de atât. Imaginați-vă ce ați fi făcut dvs. astăzi dacă erați astăți președintele țării, prim-ministru, dacă erați mari oameni ai acestei țări, care se bucură de multe privilegii.

Ați fi zis ceva despre asta? Ați fi cerut responsabilitate, ați fi cerut să plăteacă cineva? V-ați fi ocupat ca legea să funcționeze în România pentu acești oameni?", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close