Antena 3 CNN Actualitate Dr. Emilian Imbri, mesaj pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Dr. Emilian Imbri, mesaj pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Managerul spitalului 'Victor Babeș' din București, dr.Emilian Imbri, a afirmat miercuri că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să sprijine campania de vaccinare anti-COVID-19.Potrivit medicului, „nu este competiție între vaccin și agheasmă” și ar fi bine ca oamenii să nu le excludă, ci să le îmbine.

Dr. Emilian Imbri, mesaj pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    06 Ian 2021   •   21:45

„Pentru vaccinarea care va continua și pentru etapele următoare, la această campanie pe care o facem prin media, medici, ar mai trebui gândit un pic și folosit ce vedem azi că se întâmplă – Boboteaza. Dacă cei care astăzi, mă refer la IPS Teodosie, dacă oamenii aceștia ar fi alături de cei care fac campanie pentru vaccinare, dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin, dacă nu ar fi persoane care le-ar exclude, ci le-ar îmbina, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință și ar veni cu mai mare încredere să se vaccineze.

Nu e competiție între Dumnezeu și medici, între vaccin și agheasmă. Nu se va putea dovedi niciodată care din ele ar putea să facă mai bine, ceea ce este sigur dovedit este că vaccinurile au făcut bine. Eu, ca persoană fizică, cred că un pic ar trebui îmbinat în această campanie pentru restul populației și ce ar putea biserica să inducă și să susțină, adică vaccinarea cu vaccin", a declarat medicul Emilian Imbri, la Digi24.

Mii de oameni la slujba de Bobotează în Constanţa

"Recent în spațiul public au fost făcute estimări referitoare la prezența unui număr de 10.000 de cetățeni la slujba de Bobotează de la Catedrala Sfântul Pavel din Constanța, fără a exista o estimare oficială din partea organizatorului. Mai mult, Jandarmeria Constanța infirmă aceste  informații.

La momentul transmiterii acestui mesaj, din informațiile  transmise de către organizator, numărul cetățenilor prezenți în spațiul special amenajat este de aproximativ 2.500.

 Până la acest moment,  nu au existat incidente sau situații deosebite care să necesite intervenția Jandarmeriei Constanța și în continuare ne vom asigura că procesiunea se va desfășura în cele mai bune condiții. Ca o măsură suplimentară, Jandarmeria Constanța a decis prezența a 15 echipe de dialog care se vor afla în mijlocul participanților pentru a preîntâmpina situațiile deosebite", se arată într-o informare a Jandarmeriei.
Slujba de Bobotează în anul 2021

În ciuda restricţiilor şi a măsurilor luate de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, mii de oameni au fost prezenţi, astăzi, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, la slujba de Bobotează.

Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care spectaculoasa întrecere înot a bărbaţilor pentru a scoate din apă o cruce aruncată de preot şi cel practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.

La români, ziua de Bobotează cuprinde motive specifice sărbătorilor de Crăciun. Astfel, în unele zone se colindă, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul, se fac prorociri despre noul an.

×
Subiecte în articol: dr. Emilian Imbri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close