Antena 3 CNN Actualitate Drama continuă şi cu oprirea ninsorilor. Mii de oameni stau în întuneric, iar 200 de localităţi sunt în continuare blocate

Drama continuă şi cu oprirea ninsorilor. Mii de oameni stau în întuneric, iar 200 de localităţi sunt în continuare blocate

Drama continuă şi cu oprirea ninsorilor. Mii de oameni stau în întuneric, iar 200 de localităţi sunt în continuare blocate
de O.P.    |    15 Feb 2012   •   05:44

Peste 200 de localităţi sunt în continuare izolate, mii de oameni stau pe întuneric, în casele înghiţite de troiene, iar bilanţul morţilor a urcat la 79. În plus, A2  Drajna - Fetesti şi alte 14 drumuri naţionale sunt încă închise circulaţiei. Misiunile de salvare a bolnavilor blocaţi în nămeţi au continuat toată ziua în zona de sud-est a ţării.

Peste 10 pacienţi au fost transportaţi cu elicoptere până la spitalele din oraşele mari.  O femeie din localitatea prahoveană Boldeşti a fost salvată cu un elicopter de la SMURD Bucureşti.

Bătrâna avea probleme cardiace şi n-a putut ajunge la medic pentru că satul în care locuia era înzăpezit. 

Femeia a fost cărată de săteni jumătate de kilometru, pe o targă, prin zăpadă, până la elicopter.

Şi de la Buzău au fost aduşi la Bucureşti 8 pacienţi, la care ambulanţele nu au putut ajunge din cauza drumurilor înzăpezite.

Doi dintre bolnavi au fost aduşi intubaţi de la spitalul judeţean din Buzău.

Alt transfer medical de la Buzău a fost cel al unei gravide în 7 luni. Medicii au considerat că este vorba despre o urgenţă şi au trimis-o la Bucureşti.

Misiuni de salvare cu elicopterul au mai fost în Ialomita, Brăila şi Mehedinţi. De asemenea, un aparat din dotarea MAI a mers la Mila 40, pentru a duce alimente echipajelor aflate pe doua nave blocate pe Dunăre.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close