Antena 3 CNN Actualitate Drama locuitorilor din Moldova ar fi putut fi evitată. Guvernul Boc a abandonat programul de prevenire a efectelor inundaţiilor (VIDEO)

Drama locuitorilor din Moldova ar fi putut fi evitată. Guvernul Boc a abandonat programul de prevenire a efectelor inundaţiilor (VIDEO)

Drama locuitorilor din Moldova ar fi putut fi evitată. Guvernul Boc a abandonat programul de prevenire a efectelor inundaţiilor (VIDEO)
03 Iul 2010   •   14:37

Drama locuitorilor din Moldova ar fi putut fi evitată. După inundaţiile din 2008, Guvernul condus pe atunci de Călin Popescu Tăriceanu a demarat un program de prevenire a efectelor inundaţiilor. Odată cu venirea la putere a Cabinetului Boc, însă, programul a fost abandonat, banii fiind redirecţionaţi către construirea de săli de sport.

Inundaţiile din 2008 au determinat guvernul Tăriceanu să aloce, prin trei hotărâri de guvern, aproximativ 8,5 milioane euro pentru îndiguri şi consolidarea malurilor pe Prut şi Siret.

Hotărârile au fost semnate de premierul Tăriceanu şi contrasemnate de ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian şi de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Lucia Varga.

În 2009, lucrările ar fi trebuit să continue. Odată cu venirea Guvernului Boc, însă, s-a dispus oprirea investiţiilor respective. Cei de la Cotidianul.ro scriu că, de fapt, traseul banilor a fost schimbat, aceştia fiind dirijaţi către construcţia de săli de sport.

Lucrările au rămas, astfel, neterminate, o mare parte din bani ajungând în conturile clientelei de partid.

Prin măsura luată de Executivul condus de Emil Boc, îndiguirile şi consolidările de maluri nu au mai avut loc, aşa că inundaţiile de acum au dus la moartea a 23 de persoane şi evacuarea altor câteva mii.



Foto: Antena 3

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close