Antena 3 CNN Actualitate O dronă militară ucraineană, prăbușită în mare, a fost găsită la Sulina

O dronă militară ucraineană, prăbușită în mare, a fost găsită la Sulina

O dronă militară ucraineană a fost găsită în apropiere de Sulina, după ce ar fi căzut se pare în apele ucrainene și a fost adusă de curenți.

O dronă militară ucraineană, prăbușită în mare, a fost găsită la Sulina
de Redacția Antena 3    |    23 Mai 2022   •   18:59

"Miercuri, 11 mai, Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

Epava dronei a fost recuperată de o navă a Forțelor Navale, fiind preluată ulterior de Forțele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei și cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României", a transmis Ministerul Apărării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord

"Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai.

Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație", scrie mapn.ro.

×
Subiecte în articol: drona Ucraina sulina
Parteneri
Horoscop 8 iunie 2023. Racii trec printr-o despărţire
x close