Antena 3 CNN Actualitate Dunărea continuă să scadă. Sute de nave au rămas blocate pe fundul fluviului

Dunărea continuă să scadă. Sute de nave au rămas blocate pe fundul fluviului

Dunărea continuă să scadă. Sute de nave au rămas blocate pe fundul fluviului
de N.B.    |    14 Sep 2011   •   20:04

Dunărea continuă să scadă. Sute de nave au rămas blocate pe fundul fluviului. Un comitet de criză s-a reunit de urgenţă la Bucureşti şi a cerut Guvernului un milion de euro pentru a salva transportul maritim. Prognoza meteo nu este optimista. Va fi în continuare secetă

Porturile de pe Dunăre încep să semene cu imense parcări. Încărcate cu cereale, minereuri, motorină, sau alte produse, navele sunt acostate, una lângă alta. În unele zone, nivelul apei este la jumătate faţă de minimul acceptat pentru navigare.

Dunărea atinge cel mai mic nivel între Bechet şi Călăraşi. Sunt 17 zone în care nu se poate naviga. În unele locuri, apa este mai mică de un metru.

Nici barja nu mai circulă ca înainte. Tirurile încărcate aşteaptă ore întregi ca să poată ajunge la bulgari. Armatorii sunt extrem de îngrijoraţi. Zilnic, au pierderi de 150.000 de euro.

Comitetul de Urgenţă reunit la Bucureşti cere Guvernului bani din fondul de intervenţii pentru curăţarea Dunării. Oficialii estimează că situaţia va reveni la normal abia peste o lună.

×
Subiecte în articol: Dunare nave Calarasi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close