Antena 3 CNN Actualitate După ce au anunţat că îl sprijină în alegeri, Băsescu i-a înaintat în grad pe Onţanu, Iordănescu şi Oprea

După ce au anunţat că îl sprijină în alegeri, Băsescu i-a înaintat în grad pe Onţanu, Iordănescu şi Oprea

După ce au anunţat că îl sprijină în alegeri, Băsescu i-a înaintat în grad pe Onţanu, Iordănescu şi Oprea
Sursa foto: basescu
23 Oct 2009   •   01:46

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, peste 50 de decrete privind înaintarea în grad sau acordarea de grade unor cadre militare din MApN, printre acestea numărându-se Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 şi parlamentarii Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu.
Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat în care menţionează că preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, o serie de decrete privind înaintarea în grad sau acordarea de grade unor militari.
Printre decretele semnate de şeful statului se numără şi cele privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în rezervă a general-locotenentului în rezervă Gabriel Oprea din Ministerul Apărării Naţionale, înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a generalului de brigadă în rezervă Anghel Iordănescu din MApN şi înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a generalului de brigadă în rezervă Neculai Onţanu din MApN.
Onţanu şi Oprea au fost înaintaţi în grad ultima oară prin decrete semnate de şeful statului la 1 Decembrie 2008.
La acel moment, Gabriel Oprea a fost înaintat în gradul de general-locotenent în rezervă, iar lui Neculai Onţanu i-a fost acordat gradul de general de brigadă în rezervă.
Preşedintele Băsescu a semnat, joi, şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere colonelului în retragere Viorel Oancea din Ministerul Apărării Naţionale.
Neculai Onţanu a fost exclus în această săptămână din PSD după ce şi-a manifestat public susţinerea pentru candidatul Traian Băsescu la preşedinţia României.

Comunicatul de presă al preşedinţiei (pdf)




Traian Băsescu a avut şi prima reacţie după ce a semnat joi decretele pentru avansarea în grad a foştilor lideri ai PSD, care şi-au declarat susţinerea pentru preşedinte, în campania electorală.

"Decoraţiile nu reprezintă decât un simbol pentru că nu aduc nici creştere de pensie, nici de vechime, nu există niciun avantaj financiar. Dar sunt un semn de respect pentru activitatea trecută, dar şi pentru implicarea în activitatea ofiţerilor în retragere", a declarat, vineri, Traian Băsescu la Cercul Militar Naţional.



Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close