Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială. Milioane de români ţepuiţi de omul lui Traian Băsescu

Ediţie Specială. Milioane de români ţepuiţi de omul lui Traian Băsescu

Ediţie Specială. Milioane de români ţepuiţi de omul lui Traian Băsescu
28 Aug 2015   •   22:36

1.400 de salariaţi, 500 de milioane de lei active, 1,8 milioane de clienţi, 2,5 milioane de poliţe de asigurare: aceste cifre arată dimensiunea dezastrului lăsat în urmă de falimentul Astra Asigurări. Compania, care încasase aproape 100 de milioane de lei de la ministere cheie - transporturi, interne, apărare - şi care era deţinută de al doilea cel mai bogat milionari, protejat de regimul Băsescu, se prăbuşeşte cu mult zgomot.

Milionarul Dan Adamescu priveşte din străinătate falimentul, de unde a plătit numeroase campanii în Germania, Belgia şi SUA pentru a se prezenta ca victimă a regimului Ponta.

Dan Adamescu, are o avere estimată la 900 de milioane de euro şi este urmărit penal, fiind acuzat că a mituit doi judecători cu 20.000 de euro pentru a obţine sentinţe favorabile. În ziua în care cei doi judecători au fost reţinuţi, avocatul lui Adamescu s-ar fi aruncat în faţa metroului, după ce a fost şi el audiat şi a furnizat procurorilor informaţii importante.

În primă instanţă, Adamescu a fost condamnat la 4 ani si patru luni de închisoare cu executare, dar instanţa supremă l-a lăsat să plece în străinătate pentru un tratament medical.

Întrucât răspunderea materială pentru dezastrul Astra Asigurări cade pe averea milionarului, acesta încearcă să o pună la adăpost. Soţia sa, Carmen Adamescu, a cerut divorţul în iulie pentru a obţine jumătate din avere. Fiul lui Adamescu nu se află în ţară şi nu a răspuns la nici o convocare a DNA pentru a fi audiat.

Astra era cea mai mare afacere a lui Adamescu, la un moment dat compania deţinând recordul numărului de persoane asigurate în România. Locul doi în topul celor mai bogaţi din România era asigurat pentru Adamescu şi de afacerile sale - dintre care multe au probleme acum - din industria hotelieră, fotbal şi mass media, trustul său primind bani de la stat în valoare de 670.000 de euro. Dan Radu Ruşanu, pe care Adamescu îl acuză calomnios de implicare în falimentul Astra, a declarat recent că o mare parte din banii rezultaţi în urma contractelor Astra Asigurări cu ministere ale României au fost deturnaţi către România Liberă, unul dintre organele de propagandă ale regimului Băsescu.

×
Subiecte în articol: Editie Speciala astra dan adamescu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close