Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației: Nu se vor mai susține teze. Continuă învățarea asistată de tehnologie

Ministrul Educației: Nu se vor mai susține teze. Continuă învățarea asistată de tehnologie

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat luni că învățarea asistată de tehnologie va continua, în timp ce unitățile de învățământ rămân închise.

Ministrul Educației: Nu se vor mai susține teze. Continuă învățarea asistată de tehnologie
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    27 Apr 2020   •   16:05

Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum până în data de 12 iunie când de altfel se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020, a spus ministrul Educației.

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Totodată, Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Referitor la încheierea situației școlare, țin să menționez că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, așa cum de altfel am mai precizat, însă nu se vor mai susține teze.

Pentru situațiile excepționale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

Astfel, dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar”, a declarat Monica Anisie.

Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online

„Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește reluarea activităților în cadrul unităților de învățământ, elevii din anii de final de ciclu pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională iar decizia va aparține părinților.

În această situație însă pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online.

Ministrul Educaţiei: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă, pe care deja Ministerul Educației a transmis-o și respectând calendarele comunicate.

„Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22 iunie, și va continua cu probele pentru competențe.

Calendarul va fi comunicat ulterior”, a precizat ministrul Educației.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie ministrul educatiei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close