Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea vrea să scape de controlul judiciar în dosarul Gala Bute

Elena Udrea vrea să scape de controlul judiciar în dosarul Gala Bute

Elena Udrea vrea să scape de controlul judiciar în dosarul Gala Bute
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Dec 2015   •   12:48
UPDATE 12.48 - Elena Udrea vrea să scape de controlul judiciar pe care îl are în dosarul Gala Bute. 
 
În ce privește cauțiunea, Udrea a spus că această prevedere din Codul de procedură penală este impredictibilă, pentru că nu există criterii la care să te raportezi în ce privește cuantumul cauțiunii. 

”Legea spune că nu se poate să fie mai mică de 1.000 de lei, dar nu spune cât de mare să fie”, a spus Elena Udrea, luni, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

În altă ordine de idei, Elena Udrea susţine că informaţiile din jurnalul său, potrivit cărora Dan Andronic ar fi fost ascultat cu un mandat cerut de SRI încă din 2011, sunt greşite.

Udrea spune că s-ar fi înşelat cu cele scrise iniţial, însă recunoaşte că un mandat de interceptare s-ar fi semnat totuşi prin 2013, iar informaţia nu a aflat-o de la prietena ei Alina Bica. 
 
___________________________________

Știrea inițială 09.15

Elena Udrea a venit, luni dimineață, la Curtea Supremă, pentru un nou termen în dosarul Gala Bute.
 
Fostul ministru nu a făcut declarații la sosirea la Curtea Supremă.

Dosarul Gala Bute
 
Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă - administratorul unei firme.
 
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala BUte dosar gala bute
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close