Antena 3 CNN Actualitate Elevă de la Colegiul Matei Basarab din Capitală, diagnosticată cu A H1N1. Încă zece cazuri la Iaşi

Elevă de la Colegiul Matei Basarab din Capitală, diagnosticată cu A H1N1. Încă zece cazuri la Iaşi

Elevă de la Colegiul Matei Basarab din Capitală, diagnosticată cu A H1N1. Încă zece cazuri la Iaşi
04 Noi 2009   •   11:43

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Matei Basarab din Capitală a fost diagnosticată cu virusul A H1N1. Alte zece cazuri au fost confirmate şi la Iaşi, printre noii pacienţi aflându-se şi trei elevi ai liceului pedagogic ?Vasile Lupu?. De asemenea, în Bacău au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu gripa nouă, iar la Galaţi alte trei persoane, între care un copil de doi ani şi un adolescent.

Vestea că virusul gripei noi se răspândeşte cu rapiditate a produs panică printre români. Spitalele au fost luate cu asalt de către oameni, iar medicii de la Institutul Matei Balş din Bucureşti au fost luaţi prin surprindere de numărul mare de bolnavi care s-au prezentat de luni la porţile instituţiei.

Totuşi, în urma şedinţei Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care s-a reunit marţi după-amiază, s-a stabilit că, "din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control, fapt dovedit de identificarea rapidă a focarelor, limitarea acestora şi supravegherea efectuată de reţelele de epidemiologie şi boli infecţioase".

Printre deciziile luate în cadrul şedinţei se numără suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri.

În privinţa vaccinării împotriva virusului AH1N1, în comunicatul de presă al şedinţei CSAT se precizează că, "la Institutul Cantacuzino se află pe stoc peste 1,3 milioane doze de vaccin, care vor putea fi utilizate spre sfârşitul lunii noiembrie a.c., odată cu eliberarea autorizaţiei de punere pe piaţă".

"În acest moment, posibilităţile de a importa doze de vaccin pandemic sunt foarte limitate. România este însă unul dintre cei opt producători europeni ai acestui vaccin, având posibilitatea de a-şi asigura întregul necesar de doze de vaccin", mai precizează documentul.

Numărul bolnavilor de gripă nouă din România depăşeşte acum peste 650 de cazuri, majoritatea fiind tratate cu medicamente antivirale, respectiv izolate prin internare sau la domiciliu. Până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun deces ca urmare a infecţiei cu A H1N1.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: virusul AH1N1
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close