Antena 3 CNN Actualitate Epava de la Costineşti va fi renovată

Epava de la Costineşti va fi renovată

Epava de la Costineşti va fi renovată
07 Feb 2007   •   17:07

Epava de la Costineşti ar putea deveni, nu peste mult timp, loc de promenadă nocturnă pentru îndrăgostiţi, dotat şi cu trambuline pentru săritorii în apă. Iniţiativa aparţine unei organizaţii non-guvernamentale din Bucureşti, care s-a arătat interesată de reamenajarea epavei navei greceşti ?Evanghelia". În ultimii ani, zecile de mii de turişti care vin anual în staţiunea tineretului au plătit bani grei pentru o plimbare cu ambarcaţiunile de agrement până în apropierea acesteia.

Astfel că ecologiştii organizaţiei ?Anima Mundi" au întocmit un proiect de ?cosmetizare" a epavei. Planul a primit avizul Consiliului Local Costineşti, al Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral şi al Autorităţii Navale Române. Conform proiectului prezentat autorităţilor, ONG-ul doreşte să refacă structura de rezistenţă a navei, să renoveze puntea şi să vopsească exteriorul. De asemenea, pe puntea epavei se vor monta trambuline pentru cei care vor dori să facă sărituri în apă şi va fi iluminată de ghirlande de becuri, alimentate de baterii solare.

Nava grecească "Evanghelia" a eşuat la Costineşti în urmă cu 40 de ani şi a devenit un important punct de atracţie pentru turişti.

Observator

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close