Antena 3 CNN Actualitate Eugen Nicolaescu: 30% din populaţie prezintă risc de diabet

Eugen Nicolaescu: 30% din populaţie prezintă risc de diabet

Eugen Nicolaescu: 30% din populaţie prezintă risc de diabet
19 Sep 2008   •   12:32

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a prezentat, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, date culese pe parcursul programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Astfel, el a prezentat statistici cu privire la riscul îmbolnăvirii populaţiei.

Potrivit ministrului, în România 7,1% din populaţie prezintă riscul unor boli cardiovasculare, 2,3% risc de osteoporoză, 1,7% risc de cancer de col uterin, 1,2% cancer de sân, 2% cancer uterin, 0,9% cancer colo-rectal şi 2% risc de accident vascular cerebral.

Situaţia cea mai gravă este însă în ceea ce priveşte diabetul zaharat, 29,7% din populaţia evaluată fiind predispusă către această boală.

Eugen Nicolaescu a declarat că au fost cheltuiţi aproximativ 390,7 milioane de lei pentru analizele din cadrul programului de evaluare a stării sănătăţii populaţiei, subliniind necesitatea informării corecte a oamenilor şi îndemnarea lor să ia parte la program. El a apelat la autorităţile locale pentru a rezolva problema persoanelor care nu au intrat în posesia taloanelor de analize.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close