Antena 3 CNN Actualitate Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”

Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”

Euroinsa a transmis un mesaj către clienți după ce ASF a dispus decizia de retragere a autorizației de funcționare a companiei.

Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”
Sursa foto: Inquam Photo
de Laura Dinu    |    27 Mar 2023   •   08:58

”Vă informăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare - Reasigurare EUROINS Romania S.A. și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul prevederilor legale aplicabile. 

Cum își pot recupera românii banii

Asigurații au dreptul de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de Euroins România S.A., ca urmare a încetării contractelor de asigurare. Denunțarea contractului de asigurare de către una dintre părți se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel puțin 20 de zile calculate de la data primirii notificării de către cealaltă parte. 

În acest sens este necesară parcurgerea a două etape: 

  • Denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. se face prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins. Cererea de denunțare trebuie să conțină obligatoriu serie și număr poliță de asigurare, copie CI/BI sau împuternicire în cazul asiguraților persoane juridice și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]
  • Cererea de restituire a primelor de asigurare se înaintează la Fondul de Garantare a Asiguraților, documentele necesare putând fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro 

Nu mai târziu de 90 de zile

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraților se naște la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 262/17.03.2023. 

De la acestă dată, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior, orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvență poate formula o cerere de plată la Fondul de Garantare a Asiguraților pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor sau o cerere de restituire de primă. 

Este important ca toți potențialii creditori de asigurare ai Euroins Romania S.A. să se adreseze Fondului cu o cerere de plată/ restituire primă, chiar dacă au formulat cerere de despăgubire la asigurător, scrie Euroins
 

×
Subiecte în articol: Euroins ASF
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close