Antena 3 CNN Actualitate Facturile bucureștenilor se vor micșora cu până la 90% începând de luna următoare: ”Scad simțitor!”

Facturile bucureștenilor se vor micșora cu până la 90% începând de luna următoare: ”Scad simțitor!”

Facturile bucureștenilor se vor reduce cu până la 90% începând de luna următoare.

Facturile bucureștenilor se vor micșora cu până la 90% începând de luna următoare: ”Scad simțitor!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    19 Apr 2023   •   10:37

În ciuda faptului că vremea de afară nu este deloc una favorabilă, începând de ieri, 18 aprilie, bucureștenii au rămas fără căldură.  

Mulți locuitori ai Capitalei se revoltă și spun că vor cere debranșarea, pentru a-și putea monta centrale de apartament. Pe de altă parte, reprezentanții companiei promit că, începând cu iarna următoare, vor scăpa de avarii, pentru că se vor face investiții.  

Însă, pentru bucureșteni, experiența este una nu tocmai bună. Indiferentă că au avut sau nu au avut căldură sau apă caldă, facturile tot mari au fost.  

”E cam devreme față de timpul de afară. Ar fi normal să dea măcar noaptea. 

Dacă revin câteva nopți cu temperaturi scăzute ar fi normal să ne dea, că de-aia suntem la RADET”, spun locatarii. 

Pe de altă parte, reprezentanții Termoenergetica susțin că decizia de oprire a căldurii are un motiv întemeiat.  

”Am avut trei nopți consecutive în care temperaturile medii au fost de peste 10 grade. Începem aceste manevre tehnice. Vor dura câteva zile până vom opri total. Probabil vineri se va închide total căldura”, spune Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica. 

Facturile scad simțitor

De luna următoare, oamenii vor plăti doar apa caldă. Iar specialiștii cred că facturile se vor micșora semnificativ.

”Estimez că facturile vor fi mai mici cu 85%, 90% dacă se va folosi energia termică exclusiv pentru prepararea apei calde necesare unei familii”, spune Dumitru Chisăliță.  

Cu alte cuvinte, în cazul familiilor care, în luna februarie sau martie, apa caldă şi căldura au costat aproape 300 de lei pentru o garsonieră, factura în mai va fi de sub 100 de lei.  

Diferențe mai mari vor fi la apartamentele de două și trei camere. Aici, factura pentru un apartament cu două camere se va reduce cu 300 de lei, iar pentru unul cu trei camere cu 400 de lei.  

”Scade simțitor, adică se simte la bani ca factură vine mai puțin.  

În iarna asta am plătit destul de scump pentru căldură. Se reduce, poate chiar la jumătate”, spun locatarii, potrivit observatornews.ro

Ce trebuie să facă cei care vor să se debranșeze de la rețea

Toți cei care vor să se debranșeze pot depune documentele începând cu săptămâna viitoare și până la finalul acestei veri. Termoenergetica mai are încă 300 de cereri nesoluționate de anul trecut. 

”De săptămâna viitoare încep șantierele În București. Vom căuta să reparăm cât mai mult, să modernizăm cât mai mult din rețea. Noi sperăm totuși odată cu aceste semnale de investiții și șantiere să se mai gândească încă o dată pentru că trecerea la un alt sistem e totuși foarte costisitoare”, mai spune Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.  

×
Subiecte în articol: facturi Termoenergetica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close