O femeie de 73 de ani din Bacău, vaccinată împotriva COVID-19, a murit. Explicaţia Grupului de Comunicare al CNCAV

de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   21:45
O femeie de 73 de ani din Bacău, vaccinată împotriva COVID-19, a murit. Explicaţia Grupului de Comunicare al CNCAV Pixabay.com

Septuagenara a primit vaccinul anti-COVID-19, vineri. În perioada de supraveghere, pensionara, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, nu a prezentat nicio reacţie şi a plecat acasă. La scurt timp, a ajuns la spital în stare gravă şi a murit.

Anunţul a fost emis vineri seara, de către Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), femeia de 73 de ani, a fost vaccinată împotriva COVID-19, vineri, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

"În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, se arată în comunicatul de presă emis joi seara.

Grupul de Comunicare al CNCAV : Suprapunere de evenimente

"Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca "evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, explică Grupul de Comunicare al CNCAV.

În prezent cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close