Antena 3 Actualitate Fenomene meteo extreme anunțate de meteorologi. Prognoza meteo pentru luni și marți

Fenomene meteo extreme anunțate de meteorologi. Prognoza meteo pentru luni și marți

26 Iun 2016   •   16:49
Fenomene meteo extreme anunțate de meteorologi. Prognoza meteo pentru luni și marți
Sursa foto: Foto: Pixabay

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, in cea mai mare parte a tării. In regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele montane si submontane din restul teritoriului, temperaturile vor scădea spre valori normale la această dată si vor fi innorări temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si căderi de grindină.

Cantitătile de apă vor depăsi local 25 l/mp si izolat 50...60 l/mp. In restul zonelor,  vremea se va mentine călduroasă, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) se va situa in jurul pragului de 80 de unităti. Vor fi si aici fenomene specifice instabilitătii atmosferice, dar acestea vor apărea, pe arii mai restranse, mai ales spre seară si noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in Maramures si dealurile Crisanei si 35 de grade, izolat in Muntenia, iar cele minime se vor situa intre 14 si 24 de grade.

LA BUCUREŞTI (luni): Vremea va fi călduroasă.  Disconfortul termic va fi ridicat, iar in orele după-amiezii, indicele temperatură - umezeală (ITU) se va situa in jurul pragului de 80 de unităti. Cerul va fi variabil, dar noaptea, instabilitatea va fi in crestere si vor fi posibile averse, insotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

ÎN ŢARĂ(marţi): Vremea va fi in general instabilă. Cerul va prezenta innorări temporar accentuate si pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vantului si cu aspect de vijelie si izolat va cădea grindină. Ploile vor avea si caracter torential, astfel se vor cumula, la nivel local 15...20 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in zona de munte, 50 l/mp. Exceptie vor face regiunile vestice si sud-vestice, unde astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse in cursul zilei, apoi cerul va deveni variabil. Valorile termice diurne vor fi in scădere in toate regiunile; in cele vestice, nordice si centrale vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă pentru acestă dată, iar in rest se vor incadra in limitele normale ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Maramures si 31 de grade, izolat in Muntenia si Dobrogea, iar cele minime, se vor situa, in general, intre 12 si 20 de grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close