Fenomene meteorologice periculoase în 40 de localităţi din țară. Copaci căzuţi şi maşini avariate, după furtuni

de S.T.    |    26 Iun 2019   •   09:52
Fenomene meteorologice periculoase în 40 de localităţi din țară. Copaci căzuţi şi maşini avariate, după furtuni FOTO: Agerpres

VREMEA. Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase în 40 de localităţi din 13 judeţe şi în Capitală, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 34 case, 75 de curţi şi 26 subsoluri, dar şi pentru degajarea a 93 de copaci doborâţi pe carosabil, fiind avariate 36 de autoturisme.

VREMEA. În urma instituirii codurilor portocalii şi roşii de către meteorologi şi hidrologi, IGSU a transmis şapte mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Timiş şi Tulcea.

Citiți și: Alertă de la ANM! Disconfortul termic va rămâne accentuat până joi seară

Miercuri dimineaţă mai erau misiuni în desfăşurare în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Olt, precum şi în Bucureşti pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie desprinse de pe clădiri şi a resturilor vegetale rezultate în urma ploilor abundente şi a vântului puternic.

VREMEA. În prezent, precizează IGSU, circulaţia rutieră este blocată pe DN 15 (Neamţ) din cauza surpării carosabilului şi temporar suspendată pe DN 17B (Neamţ) şi DN 1B (Buzău).

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store. 

Citiți și: A fost cod roşu de furtuni violente în judeţul Galaţi. Un om a murit

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close