Antena 3 CNN Actualitate Un fermier a fost oprit de două echipaje. Primul a constatat că e în legalitate, al doilea l-a amendat cu 5000 de lei pentru că nu avea trecută pe adeverinţă ora de întoacere de la câmp

Un fermier a fost oprit de două echipaje. Primul a constatat că e în legalitate, al doilea l-a amendat cu 5000 de lei pentru că nu avea trecută pe adeverinţă ora de întoacere de la câmp

"Şi la ce oră vă întoaceţi?" "Între 20.00 şi 22.00. La câmp nu e oră fixă." Este dialogul între poliţist şi fermier înainte ca acesta din urmă să fie amendat,  în prima fază cu 2.000. Apoi, agentul s-a răzgândit şi i-a dat 5000 de lei amendă.

Un fermier a fost oprit de două echipaje. Primul a constatat că e în legalitate, al doilea l-a amendat cu 5000 de lei pentru că nu avea trecută pe adeverinţă ora de întoacere de la câmp
11 Apr 2020   •   11:08

Pe data de 7 aprilie, Gelu Barna, fermier din Săcălaz, județul Timiș,  se îndrepta spre spre câmp ca să însămânțeze culturile de primăvară.

Pe drum a fost oprit de un echipaj de un echipaj de poliţie.

"Mi-a cerut declarația pe propria răspundere și buletinul și oamenii legii au constatat că totul a fost în regulă și că declarația este corectă. Mi-au dat liber”, a declarat fermierul, potrivit ziuadevest.ro.

Numai că omul nu a mers niciun kilometru şi a fost oprit de un alt echipaj de poliţie. Numai că de data aceasta lucrurile au stat diferit.

 ”Omul legii m-a întrebat unde merg. I-am spus că la câmp, la semănat. M-a întrebat când mă întorc, i-am spus că în jur de orele 20-22. Niciodată nu am o oră fixă când mă întorc de pe câmp”.

”Dar nu ai trecut ora pe declarație! Trebuie să îți dau amendă 2.000 de lei!”, i-ar fi spus politistul fermierului.

”I-am spus că nu trebuie trecută ora, mi-a spus să trag pe dreapta și m-a informat că am amendă 5.000 de lei. I-am repetat în continuare că nu trebuie trecută ora pe declarație pentru că niciodată nu am o oră fix când mă întorc de pe câmp”, a spus fermierul.

Ameţit de suma mare cu care a fost amendat, omul a căutat înţelegere la poliţist, rugându-l să îl lase să completeze ora pe adeverinţă şi să îi anuleze amenda, ca apoi să plece liniştit la câmp să muncească.

Pentru că nu a găsit înţelegere, bărbatul a luat legătura cu un avocat şi a spus că îl va acţiona pe poliţist în judecată. "Ne vedem la Tribunal!", a scris Gelu Barna pe facebook.
 

×
Subiecte în articol: fermier amenda declaraţie
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close