Antena 3 CNN Actualitate Fiul lui Adamescu, la un pas de extrădare! Acesta ar putea fi adus de polițiști în țară

Fiul lui Adamescu, la un pas de extrădare! Acesta ar putea fi adus de polițiști în țară

Alexander Adamescu este tot mai aproape de a fi extrădat în România. Astăzi, autoritățile din Londra discută apelul afaceristului la procedura de predare, în baza unui mandat internațional de arestare.

Fiul lui Adamescu, la un pas de extrădare! Acesta ar putea fi adus de polițiști în țară
Sursa foto: Facebook / Friends of Alexander Adamescu
de Laura Dinu    |    14 Iul 2020   •   09:15

Afaceristul este acuzat că, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, care între timp a și decedat, ar fi mituit judecători de la Tribunalul București pentru a obține hotărâri favorabile în cadrul unor proceduri de insolvență care vizau firmele deținute de familie. 

Pe data de 25 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea sa preventivă în lipsă, deoarece acesta plecase deja din țară. În 2018, este arestat la Londra de către polițiștii britanici, iar Instanța londoneze decide că Alexander Adamescu trebuie extrădat în România. 

Nefiind o hotărâre definitivă, avocații lui Alexander Adamescu au atacat-o printr-o contestație, care va fi judecată astăzi. 

Alexander Adamescu ar putea fi adus în țară, escortat de polițiști

În cazul în care autoritățile londoneze decid astăzi să respingă apelul acestuia, Alexander Adamescu va fi extrădat.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, Alexander Adamescu este acuzat alături de tatăl sau, Dan Grigore Adamescu, de dare de mită. Între iunie și decembrie 2013, cei doi ar fi transferat prin intermediari diferite sume de bani către judecători ai Secției VII civile de pe lângă Tribunalul București cu scopul de a obține soluții favorabile în dosare legate de insolvența Astra Asigurări. 

 

×
Subiecte în articol: dan adamescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close