Antena 3 CNN Actualitate Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint, va fi eliberat din arest

Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint, va fi eliberat din arest

Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint, va fi eliberat din arest
Sursa foto: Foto: a1.ro
de M.Z.    |    11 Ian 2012   •   10:26

Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Nuţu Balint, va fi eliberat din arest, a decis, miercuri, Judecătoria Sectorului 4, informează Mediafax. Nuţu Balint, fiul lui Vasile Balint - cunoscut drept Sile Cămătaru - este arestat din 22 decembrie 2011, într-un dosar în care este acuzat de cămătărie.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti. Hotărârea magistraţilor vine după ce Mario Nuţu Balint a cerut Judecătoriei Sectorului 4, în 27 decembrie 2011, să fie eliberat sub control judiciar.

Magistratul Judecătoriei Sectorului 4 i-a impus lui Nuţu Balint şi o serie de interdicţii, printre care să nu poarte armă şi să nu ia legătura cu inculpaţii şi martorii din dosarul în care este cercetat.

Mario Nuţu Balint mai are o cerere de liberare provizorie pe cauţiune, formulată la Judecătoria Sectorului 4 în 3 ianuarie, care are termen de judecată pe 31 ianuarie.

Pe 22 decembrie 2011, Mario Balint a recunoscut la Tribunalul Bucureşti că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu dobândă în 23 noiembrie 2011, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial.

Avocatul acestuia a spus atunci în faţa magistraţilor că în cazul lui Mario Balint nu există elementele constitutive ale infracţiunii de cămătărie. Totodată, avocatul a arătat că Mario Balint a crescut de la 13 ani fără tată, este student şi "încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru".

Unul dintre motivele pentru care Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Cămătaru a fost acela că tânărul este acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism, furt, evaziune fiscală sau înşelăciune.

Un alt motiv este că fapta de care este acuzat, deşi "este o adevărată îndeletnicire" a tânărului, este recent incriminată, printr-o lege intrată în vigoare în 25 noiembrie.

De la Mario Balint a împrumutat bani cu camătă şi un elev de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat şi în legătură cu un accident rutier din 2011.

 


×
Subiecte în articol: Sile Camataru fiu eliberare arest camatarie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close