Antena 3 CNN Actualitate Dr. Flavia Groșan: Am peste 6.000 de cazuri investigate! Cu două întrebări, aș arunca presa în aer

Dr. Flavia Groșan: Am peste 6.000 de cazuri investigate! Cu două întrebări, aș arunca presa în aer

Medicul Flavia Groșan încurajează românii să nu evite bronhoscopia, atunci când este cazul, deoarece aceasta ”este o investigație de bază în Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat”.

Dr. Flavia Groșan: Am peste 6.000 de cazuri investigate! Cu două întrebări, aș arunca presa în aer
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    24 Mai 2021   •   12:47

După ce Groșan a băgat panica în populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronșică. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal în urma acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca și mine. Ce noroc pe capul lui. 

Prieteni, practic oxigenoterapia în limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronșică peste 10 ani. Am în portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate. Dar nu țin minte sa fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate și din precauție, sau în urma unor controale în care mi s-au zdruncinat creierii. Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneți voi dacă am dreptate.

Și îmi mai aduc aminte ceva. În anii ăia eram chemată zilnic pentru bronhoaspiratii în secții ATI din alte spitale. Cu două întrebări, iar aș arunca presa în aer. Dar n-am sa le pun.

PS. În concluzie, să nu vă fie frică de bronhoscopie. Este o investigație de bază în Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat”, scrie Flavia Groșan pe o rețea socială. 

După ce Grosan a bagat panica in populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronsica. Vezi, Doamne, te...

Publicată de Flavia Grosan pe Sâmbătă, 22 mai 2021

Medicul Flavia Groșan a devenit celebră după ce a declarat că a vindecat mii de pacienți cu o schemă de tratament personalizată. 

În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. 

Acum, că ar fi ajuns în spital, știu trei cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă nici eu. Poate sunt mai mulți, nu știu! În general, feedback-ul este bun de la pacienții mei. 

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine. 

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin. 

Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu!

Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zece ani. Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare.

Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie. Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta

Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îl dau, a declarat pneumologul Flavia Groșan, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close