Antena 3 CNN Actualitate Carmen Pantiș, șefa Colegiului Medicilor din Bihor: “Reclamația medicului din București nu întrunește reclamația de malpraxis la adresa dr. Groșan”

Carmen Pantiș, șefa Colegiului Medicilor din Bihor: “Reclamația medicului din București nu întrunește reclamația de malpraxis la adresa dr. Groșan”

Președinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiș a făcut declarații la finalul audierii în comisia de etică a medicului Flavia Groșan. Aceasta a declarat că medicația administrată de controversatul medic ”își are rolul ei” și că ”acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune”.

Carmen Pantiș, șefa Colegiului Medicilor din Bihor: “Reclamația medicului din București nu întrunește reclamația de malpraxis la adresa dr. Groșan”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    24 Mar 2021   •   11:36

„A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dumneaei și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a declarat președinta Colegiului Medicilor Bihor.

Nu avem niciun fel de reclamație

„Nu avem niciun fel de reclamație. Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai declarat Pantiș, care a precizat că audierea a durat aproximativ o oră.

”Medicația pe care o dă doamna doctor își are rolul ei și locul ei”

„Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dumneaei ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a mai spus Pantiș.

„În concluzia discuției cu doamna doctor, aceasta nu primește nicio sancțiune și această autosesizare a Colegiului Medicilor Bihor s-a terminat astăzi (luni -n.r), în acest punct, fără ca doamna doctor să primească sancțiuni”, a conchis dr. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor, potrivit bihon.ro.

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close