Antena 3 CNN Actualitate Cîțu, despre criza din spitale: "Cea mai bună măsură e oxigenul industrial la bolnavii COVID"

Cîțu, despre criza din spitale: "Cea mai bună măsură e oxigenul industrial la bolnavii COVID"

Premierul Florin Cîţu consideră că oxigenul industrial este cea mai bună măsură în situaţia în care ne aflăm, generată de pandemia COVID.

Cîțu, despre criza din spitale: "Cea mai bună măsură e oxigenul industrial la bolnavii COVID"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2021   •   12:23

Şeful Guvernului s-a întâlnit joi cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU şi a solicitat să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen.

"Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. 

În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici. 

Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice", a declarat, joi, premierul Cîțu.

Şeful interimar al Executivului precizează că, pentru a evita pe viitor probleme legate de asigurarea necesarului de oxigen în sistemul medical, a cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen.

"Așa cum este firesc să ai soluții de rezervă, având în vedere că multe unități sanitare dispun în prezent de o singură sursă", conchide Cîțu.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florin Cîțu oxigen industrial COVID-19
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close