Antena 3 CNN Actualitate Fostul general Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat din închisoare

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat din închisoare

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat din închisoare
de S.T.    |    21 Mai 2014   •   17:28

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat, miercuri după-amiază, de la Spitalul Penitenciarului Jilava. El a declarat, la ieşire, că se simte "foarte obosit" şi că istoria va lămuri ce s-a întâmplat la Timişoara în decembrie 1989.

Stănculescu, în vârstă de 86 de ani, a părăsit Spitalul Penitenciarului Jilava în jurul orei 17.20 şi a plecat cu o maşină sport Mazda de culoare neagră. Un tânăr i-a cărat la maşină două geamantane.

Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat din închisoare, după ce judecătorii Tribunalului Ilfov au admis cererea de eliberare condiţionată. Fostul general a executat o treime din pedeapsa de 15 ani de închisoare.

În instanţă, Stănculescu a spus că la vârsta de 86 de ani vrea să fie eliberat ca să mai apuce să stea măcar doi ani acasă cu familia.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, în dosarul revoluţiei de la Timişoara.

Odată cu el, a fost condamnat şi generalul Mihai Chiţac, însă acesta a murit doi ani mai târziu din cauza unor boli cronice. 

×
Subiecte în articol: eliberare conditionata Mihai Chitac
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close