Antena 3 CNN Actualitate Gazprom taie din gazele spre România. Ministrul Energiei: Nu există niciun risc pentru populaţie

Gazprom taie din gazele spre România. Ministrul Energiei: Nu există niciun risc pentru populaţie

Gazprom taie din gazele spre România. Ministrul Energiei: Nu există niciun risc pentru populaţie
Sursa foto: Foto: rt.com
de S.T.    |    12 Sep 2014   •   17:15

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat după şedinţa de analiză avută cu reprezentanţii Transgaz, OMV Petrom şi Romgaz Mediaş că decizia Gazprom de a reducere cu 5% exporturile de gaze către România nu reprezintă niciun risc pentru populaţie.

"Transgaz a fost notificat aseară (joi - n.red.) de către dispecerul de gaze al Gazprom din Sofia că volumele vor scădea cu 5% vineri, cu 9% sâmbătă şi 5% duminică. Transgaz a cerut explicaţii de la Gazprom privind motivele acestei decizii, dar nu a primit încă un răspuns oficial", a explicat ministrul.

"Nu se impune să luăm nicio măsură suplimentară pentru a preîntâmpina apariţia unei probleme în aprovizionarea cu gaze a României în lunile de iarnă", a mai spus Nicolescu, vineri, în conferinţă de presă pe tema reducerii exporturilor de gaze de către Rusia.

Nicolescu a adăugat că Departamentul pentru Energie a informat Comisia Europeană despre reducerea importurilor de gaze din Rusia, arătând că aceasta este procedura standard.

Potrivit ministrului, producţia de gaze zilnică a României este în această perioadă de 30 milioane metri cubi, în timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

Citeşte şi:

Radu Tudor: Reducerea cu 5% a exporturilor de gaze de către Gazprom are o încărcătură politică, mai puţin un impact economic

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close