Antena 3 CNN Actualitate Gestul impresionant pe care cele mai puternice state ale lumii l-au făcut la aflarea veştii morţii lui Nelson Mandela. "Voi face totul să învăţ de la el"

Gestul impresionant pe care cele mai puternice state ale lumii l-au făcut la aflarea veştii morţii lui Nelson Mandela. "Voi face totul să învăţ de la el"

Gestul impresionant pe care cele mai puternice state ale lumii l-au făcut la aflarea veştii morţii lui Nelson Mandela. "Voi face totul să învăţ de la el"
de O.P.    |    06 Dec 2013   •   05:39

Drapelele Statelor Unite şi cele ale Franţei vor fi coborâte în bernă la toate sediile oficiale, în memoria lui Nelson Mandela. Zeci de personalităţi din întreaga lume au omagiat, în ultimele ore, memoria celui care şi-a dedicat întreaga viaţă libertăţii şi egalităţii între oameni. 



Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Nelson Mandela. Numeroşi oameni politici şi alte personalităţi din toată lumea şi-au exprimat, prin mesaje, durerea pentru dispariţia sa.

Barack Obama: "Sunt unul din nenumăratele milioane de oameni pe care i-a inspirat viaţa lui Nelson Mandela. Ziua în care a fost eliberat din închisoare m-a făcut să-mi dau seama ce pot face oamenii atunci când sunt îndrumaţi de speranţe şi nu de teamă. Şi, ca mulţi alţii de pe tot globul, nu-mi pot închipui viaţa mea fără exemplul pe care l-a dat Nelson Mandela. Şi, atât timp cât voi trăi, voi face totul ca să învăţ de la el".

David Cameron: "Astăzi, una din luminile cele mai strălucitoare ale lumii noastre s-a stins. Nelson Mandela nu a fost doar un erou al timpului nostru, ci un erou al tuturor timpurilor.  Primul preşedinte al unei Africi de Sud libere, omul care a suferit atât de mult pentru libertate şi dreptate şi omul care, prin demnitatea şi triumful său, a inspirat milioane de oameni".

Prinţul William: "Ne-am amintit ce om extraordinar şi exemplar a fost Nelson Mandela. Gândurile şi rugăciunile noastre merg, acum, către el şi familia sa".

SHINZO ABE: "El şi-a reclădit naţiunea, ceea ce a însemnat un succes major, cu accent pe reconcilierea între oameni. A fost un mare conducător".

TONY ABBOTT: "A fost părintele Africii de Sud moderne, o democraţie pluralistă, multirasială, în care oamenii să fie judecaţi, cum spunea Martin Luther King, după caracterul lor şi nu după culoarea pielii".

BAN KI MOON: "Mulţi oameni, din toată lumea, au fost puternic influenţaţi de lupta sa generoasă pentru demnitate umană, egalitate şi libertate. El ne-a afectat profund vieţile, într-o manieră personală".


×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close