Antena 3 CNN Actualitate Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. De asemenea, medicul nu mai are drept de practică în următorii doi ani. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Mar 2021   •   09:52

Chirurgul ortoped pediatru, Gheorghe Burnei, a fost condamnat definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare, cu suspendare. Medicul a fost găsit vinovat pentru luare de mită, după ce a fost acuzat că, de-a lungul anilor, ar fi cerut și primit de la părinții pacienților săi diferite sume de bani, sub formă de șpagă.

„Condamnă pe inculpatul Burnei Gheorghe (20 de acte materiale) la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă din perioada mai-decembrie 2016”, se arată în decizia Curții.

Burnei nu va mai avea voie sa profeseze ca medic dar este obligat sa presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Prin decizia Curții de Apel București, medicului Gheorghe Burnei i-au fost confiscați 3250 de euro si 11.000 lei, bani proveniți din foloase necuvenite.

În decembrie 2019, Gheorghe Burnei fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Cum opera Burnei

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea acestora "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. Persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operaţiilor, mai susţin procurorii.

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale.

De unde a plecat povestea

Publicația Casa Jurnalistului a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.



 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei inchisoare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close