Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, reacție uluitoare: ”Cine e ăsta, Brâncuși? E vreun sfânt?”

Gigi Becali, reacție uluitoare: ”Cine e ăsta, Brâncuși? E vreun sfânt?”

Gigi Becali, reacție uluitoare: ”Cine e ăsta, Brâncuși? E vreun sfânt?”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2017   •   17:45

Dezamăgire pentru poetul gorjean Laurian Stănchescu. Acesta s-a întâlnit astăzi cu afaceristul Gigi Becali pentru a-i cere sprijinul financiar necesar pentru organizarea unei comemorări a lui Constantin Brâncuși la Paris.

Din păcate, latifundiarul din Pipera l-a refuzat pe poet! ”M-am întâlnit cu domnul George Becali la palatul domniei sale, ideea era să participe și să sprijine comemorarea lui Brâncuși din cimitirul Montparnasee. I-am spus că se împlinesc șase decenii de la moartea “Patriarhului Sculpturii Moderne”, iar noi trebuie să împlinim un ritual creștinesc la mormântul său. “Cine e ăsta, Brâncuși? E vreun sfânt? Nu mă interesează, Brâncuși”! Gesturile care i-au însoțit vorbele erau pline de dispreț și aroganță. Numai un Titan spiritual poate să vadă aura altui Titan spiritual, domnule Becali! Vă urez mult noroc la bani, domnule Becali!”, a scris Stănchescu pe pagina sa de socializare, potrivit Libertatea.

În acest an special pentru memoria marelui sculptor, numeroase ambasade, oficii consulare și institute culturale românești în străinătate organizează evenimente de marcare a Zilei Brâncuși: proiecții de filme documentare, conferințe, expoziții de fotografie a operei brâncușiene, recitaluri de muzică sau poezie. Evenimentele organizate au ca obiectiv readucerea în atenţia publicului larg, a specialiştilor, a iubitorilor de artă şi ai României, originalitatea şi, în acelaşi timp, universalitatea creaţiei brâncuşiene, apartenenţa sa la patrimoniul cultural al umanităţii”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Constantin Brancusi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close