Antena 3 CNN Actualitate Guvernul face LOTERIE cu bonuri fiscale. Vor fi acordate 160 de premii lunar

Guvernul face LOTERIE cu bonuri fiscale. Vor fi acordate 160 de premii lunar

Guvernul face LOTERIE cu bonuri fiscale. Vor fi acordate 160 de premii lunar
Sursa foto: Foto: jcrepos.co.uk
de S.T.    |    04 Dec 2014   •   08:55

Românii vor participa la loterie cu bonuri fiscale. Fiecare bon păstrat şi introdus în sistemul special creat va putea aduce câştigătorului 1.200 de lei.

Guvernul organizează o tombolă prin care vrea îi motiveze pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru produsele sau serviciile cumpărate.

Extragerea va fi organizată de Loteria Română. Fiecare cumpărător care îşi înregistrează bonul fiscal pe site primeşte un număr unic de identificare cu care participă la extragere. Vor fi oferite 160 premii în fiecare lună: câte 20 pentru fiecare dintre cele 8 regiuni fiscale. Valoarea estimată a unui singur premiu este de 1200 de lei. Astfel într-un an vor fi acordate 1920 de premii în valoare totală de 2.304.000 lei.

O altă măsură luată împotriva evaziunii este introducerea unor case de marcat cu jurnal electronic. Casele de marcat cu jurnal electronic vor intra în circuit treptat, începând cu ianuarie 2016, iar cele care sunt folosite acum vor fi interzise. Pe lângă faptul că vor reduce posibilitatea de evaziune, ele vor aduce şi avantaje pentru comercianţi. Aceştia nu vor mai trebui să scoată din buzunar aproximativ 150 de euro anual pentru rolele de hârtie pe care le consumă o casă de marcat şi nici nu vor mai avea costuri de depozitare a rolelor. Păstrarea datelor se va face pe carduri de memorie.

Premierul Victor Ponta este convins că măsurile luate de Ministerul Finanţelor vor da rezultate.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close