Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va închide definitiv mai multe mine din subordinea CN a Huilei

Guvernul va închide definitiv mai multe mine din subordinea CN a Huilei

Guvernul va închide definitiv mai multe mine din subordinea CN a Huilei
07 Feb 2011   •   15:45

În vreme ce ortacii se plâng de condiţiile precare de muncă, Guvernul Boc se pregăteşte să închidă definitiv mai multe mine aflate în subordinea Companiei Naţionale a Huilei. Motivul invocat este ineficienţa carierelor, care funcţionează în pierdere. O solicitare de restructurare a sistemului minier a venit şi din partea FMI.

Guvernul trebuie să decidă în doar câteva zile ce mine se vor închide în valea Jiului. Mina Uricani era una dintre carierele vizate. După tragedia de sâmbătă, ministrul economiei a îndulcit tonul în ceea ce priveşte oprirea activităţii la Uricani. "Se va face o analiză a întregului lanţ minier din zonă, respectiv a celor şapte mine. Nu am luat decizia închiderii niciuneia dintre acestea, ci, din contră, căutăm soluţii de finanţare şi de rezolvare a problemelor tehnice şi a creării locurilor de muncă în această zonă", a declarat Ion Ariton.

Autorităţile locale din Valea Jiului speră însă ca minele să nu fie desfiinţate. Altfel, mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Guvernul promite însă sprijin pentru crearea altor locuri de muncă în zonă.

FMI a cerut deja guvernului să înceapă restructurarea Companiei Naţionale a Huile. Din cele 7 mine aflate în subordinea companiei, trei ar putea fi închise până în 2018.


×
Subiecte în articol: guvernul Boc
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close