Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu momentul în care un jandarm este rănit în bătaia de la Ruginoasa

Imagini cu momentul în care un jandarm este rănit în bătaia de la Ruginoasa

Imagini de ultimă oră cu violenţele de la Ruginoasa. Momentul în care un jandarm a fost rănit în încăierare a fost surprins de un martor care a filmat întreaga scenă. Agentul a fost transportat de urgenţă la spital.

Imagini cu momentul în care un jandarm este rănit în bătaia de la Ruginoasa
Sursa foto: Youtube/ Aloiasi
de Mia Lungu    |    31 Dec 2021   •   12:50

Bătaia tradiţională de la Ruginoasa din ultima zi a fost împiedicată de cei 150 de jandarmi şi poliţişti trimişi să despartă cele două tabere ale delenilor şi vălenilor. Însă un jandarm a fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre săteni.

Sătenii de la Deal şi din Vale s-au adunat să se bată de la 6:00 dimineaţa.

Tradiția și legea nu se împacă însă. Autoritățile și forțele de ordine au fix acest obiectiv - să nu îi lase să se confrunte, deoarece chiar dacă pretextul este unul fictiv, bâtele și pofta de cafteală sunt reale. 

La fața locului sunt peste 150 de polițiști și jandarmi au venit la fața locului, pregătiți inclusiv cu gaze lacrimogene pentru cazurile de violență extreme. 

Oamenii legii au împânzit perimetrul încă de la 5:00 dimineața.

Planurile de acțiune au fost pregătite încă de săptămâna trecută, când s-a ținut o ședință la primărie atât cu membrii delenilor cât și cu cei ai vălenilor.

Ambelor tabere li s-a explicat că nu va avea loc această bătaie și dacă se va ajunge la violențe se vor aplica sancțiuni drastice, inclusiv închisoarea pentru rănirea altor persoane. 

Vorbim însă de o tradiție de sute de ani. Cei care câștigă - delenii sau vălenii - li se permite să organizeze tot felul de evenimente pe parcusul anului și sunt practic validați ca fiind cei mai puternici. 

Sătenii sunt foarte supărați că de aproximativ 8 ani de zile această tradiție nu mai este continuată. Atunci, cu 8 ani în urmă, cinci persoane au fost rănite - patru adulți și un adolescent de 17 ani, care a stat în comă 14 zile și a rămas paralizat. 

×
Subiecte în articol: jandarm Ruginoasa bătaia ranit
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close