Antena 3 CNN Actualitate Imagini istorice cu Regina Ana și Regele Mihai. Familia Regală a României în exil

Imagini istorice cu Regina Ana și Regele Mihai. Familia Regală a României în exil

Imagini istorice cu Regina Ana și Regele Mihai. Familia Regală a României în exil
de S.T.    |    01 Aug 2016   •   22:02

REGINA ANA A MURIT. Regina Ana, teoretic, a fost regina ţării timp de aproape şapte decenii. Practic, însă, nu a domnit efectiv nici măcar o singură zi. A patra regină a României, Ana, şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în exil, alături de regele Mihai, împărţind cu acesta traiul modest.

În tinereţe, cea care avea să devină a patra Regină a României, a fost infirmieră şi şofer în armata franceză. Se întâmpla în timpul celui de-al doilea război mondial, când Ana, strănepoată de Regi şi pe linie maternă şi pe linie paternă, a ales să slujească ţara în care s-a născut, Franţa, prin misiuni din Maroc până în Germania.

REGINA ANA A MURIT. Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marguerite de Bourbon-Parma. E numele complet al celei născute într-o familie princiară, în Paris, în 1923. Acolo şi-a petrecut copilăria, împreună cu cei 3 fraţi: Jacques, Michel şi André.

Ana l-a cunoscut pe regele Mihai la Londra, la nunta Elisabetei a II-a, în noiembrie 1947. Întâlnirea i-a dat mari emoţii. După atâţia ani de război, tânăra Ana l-a salutat ca pe front pe Regele Mihai, care purta în acel moment uniforma armatei române.

Forţat să abdice, regele Mihai şi regina Ana s-au căsătorit în mai 1948, la Atena. Strănepoată a doi regi, ai Danemarcei şi Portugaliei, regina Ana a fost mereu o tânără modestă.

Regina Ana a sosit în ţara soţului şi a ei după zeci de ani de aşteptare. A păşit pe pământ românesc imediat după 1990, şi abia atunci românii au descoperit-o.

Treptat, a cucerit inimile celor cărora ar fi trebut să le fie Regină după Constituţia vremii şi pe care-i cunoscuse doar din spusele regelui.

Vezi în materialul video de mai sus imagini istorice cu Regina Ana și Regele Mihai.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close